«Українська мова серця мого подих!»

2017-11-09

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

В нашому садку пройшло свято «Українська мова серця мого подих!». Особлива атмосфера національної єдності панувала цього дня у дошкільному закладі. Святково прибраний зал, чудові рушники створили родинну, затишну атмосферу.

« Мово лебедина, ти одна єдина!

Ти, як соловейка пісня у гаю.

Мова калинова, дивна загадкова.

Рідну свою мову я люблю. »,

- такі слова злітали з вуст вихователів та малюків під час свята.

Рідне слово … Воно у віршах і піснях, в казках і прислів’ях, в загадках і народних усмішках. Воно зачаровує, гріє і голубить, окрилює і ніжить. Всемогуче Тарасове слово, величний грім Каменяра і ніжний ліризм дочки Прометея, ще раз нагадали про безмежність і океанічну глибинність української мови.

/Files/images/IMG_0498.jpg/Files/images/IMG_0504.jpg/Files/images/IMG_0468.jpg/Files/images/IMG_0476.jpg/Files/images/IMG_0492.jpg/Files/images/IMG_0514.jpg/Files/images/IMG_0517.jpg

Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули малюки в цей день і понесли це в свої сім'ї та домівки.

Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi