• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум вчиелів логопедів міста

Семінар-практикум вчиелів логопедів міста

2019-04-18

Семінар-практикум вчиелів логопедів міста

18 квітня 2019 р. у дошкільному навчальному закладі №24 «Світанок» відбувся семінар-практикум вчителів-логопедів закладів дошкільної освіти міста з проблеми:

«Використання інноваційних технологій для розвитку зв’язного мовлення дошкільників з ООП»

/Files/images/логопеди (5).jpg

/Files/images/логопеди (3).jpg

Метою семінару-практикуму було формування професійної компетенції педагогів з підвищення якості проведення корекційно-розвивальної роботи, використання спеціалізованих і впровадження інноваційних технологій та адаптованих прийомів і засобів для розвитку зв’язного мовлення з дітьми з ООП.

Сучасна логопедія знаходиться в постійному активному пошуку шляхів вдосконалення й оптимізації процесу навчання і розвитку дітей на різних вікових етапах та в різних освітніх умовах, що характерні у цілому для дітей з особливими освітніми потребами.

Впровадження інноваційно-логопедичних технологій сьогодні є новою сходинкою у освітньому процесі. Вчитель-логопед Потіха О.М. ознайомила учасників семінару-практикуму з інноваційними технологіями для розвитку зв’язного мовлення дошкільників з ООП: мнемотехнікою; коректурними таблицями, методикою використання леп бука, кругів Луллія; розкрила їх завдання, мету роботи з ними, етапи та особливості впровадження в освітній процес. З огляду на соціальну і педагогічну значущість рідної мови для становлення особистості, на сучасному етапі розвитку дошкільної освіти особливого значення набуває питання використання нових підходів до розвитку мовлення дошкільнят. Педагог запропонувала присутнім скласти мнемодоріжки до скоромовок, пограти в малорухливу гру «Заплети косичку», створити нетрадиційний паперовий оркестр. Вчителі-логопеди проявили активність та творчість під час роботи в підгрупах.

Цікавим для учасників семінару стало запропоноване для перегляду інтегроване заняття «Зачарована квітка», яке провела з дітьми вчитель-логопед Темних О.І.

Методичні рекомендації та пам’ятки, досвід колег, власні спостереження, набуті під час семінару, безумовно, стануть у пригоді кожному з учасників семінару-практикуму.

/Files/images/логопеди (6).jpg/Files/images/логопеди (7).jpg/Files/images/логопеди (8).jpg/Files/images/логопеди (2).jpg/Files/images/логопеди (4).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi