Евакуація в ДНЗ

2019-12-20

Евакуація дітей під час пожежної тривоги

/Files/images/евакуація (4).jpg

20 грудня 2019 р. у нашому дошкільному закладі було проведено практичне заняття – тренінг “Евакуація дітей під час пожежної тривоги” з метою навчання учасників освітнього процесу правилам безпечної життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Основні цілі та завдання практичного заняття-тренінгу:

- практична перевірка здатності працівників ДНЗ грамотно і чітко діяти з метою захисту здоров’я та життя вихованців у надзвичайних ситуаціях;

- виховання впевненості учасників освітнього процесу в ефективності заходів при пожежній тривозі;

- формування та розвиток у вихованців високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, здатності виконувати завдання згідно отриманих інструкцій.

Заняття було організоване та проведене в формі колективної діяльності дошкільнят та працівників ДНЗ. Під час навчання відпрацювали питання безпечної поведінки та швидких дій в умовах задимлення або пожежі у приміщенні (за легендою). Працівники ДНЗ та вихованці показали вміння та правила реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Була проведена попередня робота з працівниками, навчання з ЦЗ, інструктаж.

За сигналом пожежної тривоги вихователі і працівники вивели дітей із закладу. Для того, щоб діти могли швидко покинути приміщення установи, було відкрито всі виходи на випадок екстреної евакуації. За 10 хвилин усі малюки були виведені за межі дошкільного закладу.

Завдяки таким тренуванням дітки та працівники отримали важливі практичні навички з порятунку власного життя та допомоги оточуючим у надзвичайній ситуації.

/Files/images/евакуація (1).jpg/Files/images/евакуація (2).jpg/Files/images/евакуація (3).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi